Vanuit de richtlijnen is het verplicht om de gereedschappen te registreren die gebruikt worden om metingen mee uit te voeren. Deze gereedschappen voeg je dus ook eerst toe aan Climatools via de "Gereedschap & Apparatuur module". Zie hier een uitleg hoe je gereedschappen registreert in Climatools.

Wanneer je de gereedschappen hebt toegevoegd aan Climatools kunnen ze op een werkbon gezet worden. Voordat een monteur dit kan zullen de gereedschappen eerst op naam van een monteur gezet moeten worden.

1. Navigeer naar de "Uitgifte" module.

2. Selecteer "Gereedschap & Apparatuur".

3. Zoek de monteur op aan wie de gereedschappen uitgegeven moeten worden.

4. Sleep het gereedschap vanuit de voorraad naar de monteur toe door erop te klikken en de muis ingedrukt te houden.

5. Klik op toewijzen om de actie te voltooien.

6. Nu dat de gereedschappen op naam van een monteur staan kan deze monteur de gereedschappen ook op de werkbon zetten.

Let op! Alleen de gereedschappen die op naam staan van een monteur kan die monteur op zijn werkbon toevoegen. Als de gereedschappen dus op naam staan van een andere monteur dan zal je deze eerst weer moeten verplaatsen.